‘Goede vernieuwingsplannen Dekker voor vmbo’

Staatssecretaris Sander Dekker gaat 5,5 miljoen euro uittrekken om het vmbo beter aan te laten sluiten op de arbeidsmarkt. Het is de bedoeling dat docenten zich gaan bijspijkeren om binnen nieuwe examenprogramma’s beroepsgerichte vakken te geven die nodig zijn om leerlingen klaar te maken voor het mbo en voor hun latere loopbaan. Een goede ontwikkeling, vinden VNO NCW en MKB Nederland. Samen vormgeven De ondernemingsorganisaties gaan samen met het ministerie van OCW en Stichting Platforms vmbo kijken hoe het vmbo vernieuwd kan worden om beter aan te sluiten bij de beroepspraktijk. Daarbij hoort ook betere studie en beroepskeuzevoorlichting, stellen VNO NCW en MKB Nederland. Nieuwe, beroepsgerichte keuzevakken worden samengesteld in overleg tussen de onderwijsorganisaties en het bedrijfsleven. Positief Goed vmbo onderwijs zorgt ervoor dat leerlingen gedegen voorbereid aan een mbo opleiding kunnen beginnen. Daarom is het belangrijk dat het vmbo met de tijd blijft meegaan en goed aansluit op vervolgopleidingen en de arbeidsmarkt. Het is daarom positief dat Dekker de belangrijke onderwijssoort, het vmbo, in het zonnetje zet door in te zetten op vernieuwing van het onderwijs, aldus beide ondernemingsorganisaties.

Heeft u vragen?

Op bvekennis.nl vindt u snel en eenvoudig kennis over beroepsonderwijs en volwasseneneducatie (bve). Naast onderzoeksrapporten vindt u hier onder andere beleids- en visiedocumenten en links naar relevante sites. Bvekennis.nl is een dienst van het Expertisecentrum Beroepsonderwijs (Ecbo).

Bvekennis.nl bevat informatiebronnen en publicaties over de bve-sector, van onderzoeksrapporten tot beleidsnota’s. Deze verzameling wordt doorlopend aangevuld met nieuwe documenten, afkomstig uit binnen- én buitenland.

Meer weten?

Bij het samenstellen van de kennisbank zijn wij zeer zorgvuldig te werk gegaan wat betreft bronvermelding en gebruik van documenten. Mocht u eigenaar zijn van het hier genoemde document en vragen hebben over onze aanpak. Neem dan contact met ons op.