‘Ouders-in-(inter)actie’

‘Ouders-in-(inter)actie’ is een nieuw project binnen de sectie volwassenenonderwijs van het Steunpunt GOK. Doel is linken leggen tussen Nederlandse taallessen aan volwassenen en participatie van ouders in scholen. Volwassen anderstaligen kunnen nu al in sommige centra cursussen NT2 volgen waarin ingespeeld wordt op hun behoeften om de schoolloopbaan van hun kinderen te volgen. Het is de bedoeling dat de cursisten een project uitvoeren in de school van de kinderen. Zo kan er bijvoorbeeld een schoolactiviteit of evenement worden georganiseerd waarbij zoveel mogelijk radertjes van de school, zowel leerlingen, leerkrachten, directie als ouders aan het werk worden gezet. Die activiteit wordt aangestuurd en georganiseerd vanuit de groep anderstalige cursisten, hierin bijgestaan door hun begeleider.

Heeft u vragen?

Op bvekennis.nl vindt u snel en eenvoudig kennis over beroepsonderwijs en volwasseneneducatie (bve). Naast onderzoeksrapporten vindt u hier onder andere beleids- en visiedocumenten en links naar relevante sites. Bvekennis.nl is een dienst van het Expertisecentrum Beroepsonderwijs (Ecbo).

Bvekennis.nl bevat informatiebronnen en publicaties over de bve-sector, van onderzoeksrapporten tot beleidsnota’s. Deze verzameling wordt doorlopend aangevuld met nieuwe documenten, afkomstig uit binnen- én buitenland.

Meer weten?

Bij het samenstellen van de kennisbank zijn wij zeer zorgvuldig te werk gegaan wat betreft bronvermelding en gebruik van documenten. Mocht u eigenaar zijn van het hier genoemde document en vragen hebben over onze aanpak. Neem dan contact met ons op.