Zo kun je zakelijk en privé gescheiden houden op één telefoon

Zo kun je zakelijk en privé gescheiden houden op één telefoon

Eén telefoon gebruiken voor zowel werk als privé klinkt misschien als vragen om chaos, maar met een beetje slim instellen kun je het prima scheiden. Geen gedoe met twee telefoons in je tas of broekzak, gewoon een toestel dat alles netjes uit elkaar houdt. Vooral voor een startende ondernemer is dit handig, aangezien je dan geen extra telefoon hoeft aan te schaffen. Hoe je dit in de praktijk het beste doet, leggen we je uiteraard allemaal uit.

Werk en privé gescheiden houden

Steeds meer mensen gebruiken hun eigen telefoon voor werk. Andersom gebeurt het ook, je krijgt een toestel van je werk en mag daar privé ook mee aan de slag. Hoe dan ook, je wil natuurlijk niet dat werkmails tussen je normale mails komen of dat je per ongeluk je baas appt in plaats van je moeder. Gelukkig is het makkelijker dan je denkt om de boel netjes te scheiden. Het voordeel is dat de telefoons van tegenwoordig, geen fysieke simkaart meer nodig hebben, dus je zonder problemen hetzelfde toestel kunt gebruiken voor twee telefoonnummers.

Twee (E) simkaarten

Als je toestel er ruimte voor heeft, kun je ook gewoon twee simkaarten gebruiken. Eén voor werk, één voor privé. Zo bepaal je zelf met welk nummer je belt of berichten stuurt. Je kunt ook instellen dat je voor elk telefoontje zelf kiest welke simkaart je gebruikt. Heb je een nieuwer type telefoon, dan hoef je hier niet over na te denken en kun je gebruikmaken van een E-sim. Het voordeel is dat je dan geen fysieke simkaart meer nodig hebt en dus gewoon zowel je werk- als privé nummer kunt gebruiken op je telefoon. Je kunt een E-sim iPhone zo instellen dat je bijvoorbeeld op bepaalde tijdstippen niet bereikbaar bent op je zakelijke nummer, bijvoorbeeld na 17.00 uur en in het weekend. Ook kun je instellen wat je voorkeurnummer is om mee uit te bellen.

Je telefoon kan meer dan je denkt

Het maakt niet uit of je nou een Android of iPhone gebruikt, je kunt beide ‘werelden’ vaak apart houden. Sommige telefoons hebben zelfs een apparte werkmodus. Daarmee kan de IT afdeling van je werk hun eigen apps en instellingen beheren zonder dat ze bij jouw privé zaken kunnen. Nu zijn er ook heel veel bedrijven die hier niets mee doen, aangezien je bijvoorbeeld als accountmanager alleen een zakelijk telefoonnummer nodig hebt om mee te kunnen bellen en appen. Om het jezelf makkelijker te maken en de focus te houden op je werk, kun je ook zelf een app downloaden waarmee je de productiviteit verhoogd omdat je bijvoorbeeld tijdelijk geen toegang meer hebt tot Facebook en andere apps op je telefoon.

Twee accounts

Veel apps laten je tegenwoordig meerdere accounts gebruiken. Denk aan Telegram, Instagram en Gmail. Zo kun je gewoon met één app schakelen tussen werk en privé. Handig als je bijvoorbeeld overdag social media voor een klant bijhoudt, maar ’s avonds je eigen account wil checken.

In het begin even wennen

In het begin zal het gebruik van twee nummers op een telefoon even wennen zijn. Het zal dus ook echt wel voorkomen dat je een keer met je zakelijke nummer naar je partner belt. Wil je het toch liever gescheiden houden, maar niet direct een dure extra telefoon aanschaffen? Dan is een refurbished telefoon ook een optie. Het is omwille van de kosten en ook het gemak alleen wel handiger om het gewoon eerst even te proberen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *